TPOok!

 
avatar
   
Sport

Bakelants terug naar België voor operatie

Tags: ,

COMO (ANP) – Vijf dagen na zijn zware val in de Ronde van Lombardije mag wielrenner Jan Bakelants terug naar België. De 31-jarige renner van AG2R kreeg donderdag groen licht om het ziekenhuis van Como te verlaten. Hij vliegt terug naar eigen land en wordt dan naar het ziekenhuis van Leuven gebracht, waar hij vrijdag een operatie ondergaat.

Bakelants miste in Lombardije net als zijn landgenoot Laurens De Plus op hoge snelheid een bocht tijdens de afdaling van de Muro di Sormano. Beide renners vlogen over de vangrail het ravijn in. De Plus kwam er zonder grote schade vanaf, maar Bakelants liep onder meer zeven ribbreuken op en brak ook liefst vier rugwervels.

De Belg lag een aantal dagen op de intensive care. Omdat er bloed in zijn longen zat, kon hij niet direct terug naar België. Bakelants vliegt nu onder medische begeleiding terug. In Leuven volgt een operatie aan een van de gebroken wervels in zijn onderrug.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.