TPOok!

 
avatar
   
Sport

Nageeye wil record vóór Tokio ‘in de pocket’

Tags: ,

AMSTERDAM (ANP) – Abdi Nageeye wil zondag in Amsterdam onder de twee uur en negen minuten lopen op de marathon. Anders is hij niet tevreden. De 28-jarige atleet wil in de buurt komen van het Nederlands record, dat Kamiel Maase in 2007 in de hoofdstad op 2.08.21 zette. ,,Een volgende keer wil ik er keihard voor gaan. Vóór de Olympische Spelen van Tokio in 2020 wil ik het record in de pocket hebben'', zegt de hardloper in aanloop naar de wedstrijd op zondag.

Nageeye liep dit voorjaar in Rotterdam een persoonlijk record van 2.09.34. In 2015 finishte hij in Amsterdam in 2.10.24 en kwalificeerde de geboren Somaliër zich voor de olympische marathon van Rio, waar hij knap als elfde eindigde. ,,Ik bewaar dus hele mooie herinneringen aan Amsterdam. De organisatie schonk me destijds het finishlint en dat hangt nog in mijn huis. Dat was een mooi gebaar. Ik kan me van die marathon nog elke kilometer herinneren.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.