TPOok!

 
avatar
   
Sport

Tafeltennisster Li Jie naar toptoernooi

Tags: ,

MARKHAM (ANP) – Tafeltennisster Li Jie doet eind deze maand mee aan de World Cup, een jaarlijks toernooi voor twintig topspeelsters uit de wereld. De 33-jarige Nederlandse met Chinese roots is uitgenodigd vanwege haar eindzege begin dit jaar bij de Europese Top 16. Li Jie won dat Europese toptoernooi in februari voor het eerst in haar carrière.

Aan de World Cup in de Canadese stad Markham doen onder anderen de continentale kampioenen mee. Ning Ding, de regerend olympisch- en wereldkampioene, heeft zich afgemeld. De Chinese schakelde Li Jie afgelopen zomer op de WK in Düsseldorf uit in de achtste finales.

De 27-jarige Ning Ding wordt vervangen door landgenote Shiwen Liu, die dit toernooi al vier keer won. Vorig jaar doorbrak Miu Hirano uit Japan de Chinese dominantie op de World Cup.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.