TPOok!

 
avatar
   
Sport

Ricciardo denkt weer aan gridstraf

Tags: ,

SAO PAULO (ANP) – Daniel Ricciardo verwacht dat hij ook komend weekeinde bij de Grand Prix van Brazilië een gridpenalty moet incasseren. De Australische ploeggenoot van Max Verstappen bij Red Bull denkt dat hij opnieuw zijn motor moet laten vervangen. ,,Op dit moment is een straf wel waarschijnlijk'', zei Ricciardo donderdag in São Paulo. ,,We zouden het misschien kunnen vermijden maar dan nemen we weer het risico dat we de finish niet halen.''

Ricciardo liet twee weken geleden tijdens de Grote Prijs van Mexico ook zijn motor vervangen. Dat bleek geen garantie voor succes. Na een gridstraf van twintig plaatsen viel hij ook met een nieuwe krachtbron al vroeg in de race uit. ,,Als we nu een gridstraf pakken, dan zal het slechts om tien plaatsen gaan'', verwacht de Australiër.

Ricciardo heeft de laatste races veel problemen met zijn racewagen. Verstappen haalde in het begin van het seizoen ook vaak de finish niet. De Nederlander beschikt nu over een razendsnelle bolide en won vorige maand in Maleisië en Mexico.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.