TPOok!

 
avatar
   
Sport

De Bruin na eerste run klaar

Tags: ,

LAKE PLACID (ANP) – Bobsleeër Ivo de Bruin was vrijdag tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd in de tweemansbob in Lake Placid al na de eerste run klaar. Met Bror van der Zijde eindigde de 31-jarige piloot in de eerste manche op de 23e plek. Daardoor kwam het Nederlandse duo niet in aanmerking voor deelname aan de tweede run. De Amerikanen Codie Bascue en Samuel McGuffie zegevierden voor eigen publiek.

De Bruin en Van der Zijde waren donderdag tijdens de eerste wedstrijd na twee manches op de twintigste plaats uitgekomen.

Vanwege het warme weer besloot de internationale bond IBSF in het openingsweekeinde de viermansbobs niet toe te laten, omdat de ijskwaliteit tekortschoot. Volgende week in Park City volgen twee wedstrijden in de viermansbob.

De Bruin kon in Lake Placid niet om de realiteit heen. ,,Het was gewoon een slechte week. We hebben een huurslee en in de allereerste training zijn we door een technisch mankement na bocht zes over de kop geslagen. Daardoor ontstond bij mij een snee van zeven centimeter breed, tot op het bot. Ik heb acht hechtingen en heb een paar dagen niets kunnen doen. Die crash is helemaal mijn schuld.''

Volgens De Bruin is kwalificatie voor de Olympische Spelen nog mogelijk. ,,In Park City starten alle teams, net als wij, op nul punten. Daar moeten wij het helemaal vanaf het begin goed doen. Over drie dagen gaan de hechtingen eruit en dan gaan we vol frisse moed aan de slag met de viermansbob. Dit betekent gelukkig niets voor volgende week.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.