TPOok!

 
avatar
   
Sport

Kodaira wint 500 meter in baanrecord

Tags: ,

HEERENVEEN (ANP) – Nao Kodaira heeft bij de eerste wereldbeker schaatsen in Heerenveen de 500 meter op haar naam geschreven. Dat deed de wereldkampioene uit Japan in een dik baanrecord: 37,29. De oude toptijd was 37,59 en stond op naam van olympisch kampioene Lee Sang-hwa. De Zuid-Koreaanse eindigde vrijdag in Thialf als tweede in 37,60. De Russin Angelina Golikova belandde met een tijd van 37,67 op de derde plek.

De vier Nederlandse deelneemsters vervulden een bijrol. Janine Smit (vijftiende in 38,65), Letitia de Jong (zestiende in 38,66), Marrit Leenstra (zeventiende in 38,77) en Sanneke de Neeling (negentiende in 39,85) eindigden in de achterhoede.

Jorien ter Mors, die vorige maand in Thialf haar Nederlandse titel op de 500 meter prolongeerde, liet de sprintafstand schieten. Ze komt later op vrijdag wel in actie op de ploegachtervolging.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.