TPOok!

 
avatar
   
Sport

Liberty stelt Ferrari gerust

Tags: ,

LONDEN (ANP/RTR) – Eigenaar Liberty Media van de Formule 1 heeft Ferrari gerustgesteld. Het is absoluut niet de bedoeling de koningsklasse van de autosport te veranderen in een eenheidworst. ,,We willen niet twintig identieke auto's, we willen dat de teams de mogelijkheid blijven houden hun eigen unieke auto te ontwikkelen'', zei de nieuwe commercieel directeur Chase Carey.

Hij wilde er vooral mee zeggen dat de visie van Liberty niet afwijkt van die van Ferrari. Topman Sergio Marchionne van de Italiaanse autofabrikant sprak onlangs zijn afkeuring uit over de toekomstplannen van de Formule 1, waarin de motoren eenvoudiger, goedkoper en ook luidruchtiger moeten worden. Ferrari ziet dat als een bedreiging van zijn bijzondere positie en Marchionne dreigde zelfs met een vertrek uit de Formule 1, de raceklasse waarin de rode bolide al sinds het eerste officiële WK-seizoen in 1950 meerijdt.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.