TPOok!

 
avatar
   
Sport

Rentree Formule 1 Zandvoort kostbaar

Tags: ,

ZANDVOORT (ANP) – Een terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort is haalbaar, maar wordt wel een financiële megaklus. Dat zegt prins Bernhard van Oranje, mede-eigenaar van het racecircuit in Zandvoort.

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het circuit en de gemeente Zandvoort blijkt dat er geen onoverkomelijke technische, organisatorische en logistieke hobbels zijn. De onzekerheid zit vooral in de financiële haalbaarheid.

De Formule 1 maakt alleen kans op een rentree in de duinen als heel veel geld beschikbaar komt. Alleen al voor het binnenhalen van de grand prix moet vermoedelijk 20 miljoen euro worden betaald aan Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1. Ook zijn er extra kostbare investeringen nodig om het circuit geschikt te maken voor de komst van 125.000 toeschouwers.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.