TPOok!

 
avatar
   
Sport

Verbij derde op 500 meter in Thialf

Tags: ,

HEERENVEEN (ANP) – Kai Verbij heeft bij de wereldbeker schaatsen in Heerenveen brons veroverd op de 500 meter. De wereldkampioen op de sprintvierkamp reed in de laatste race tegen Nederlands kampioen Dai Dai Ntab een tijd van 34,84. De Noor Havard Holmefjord Lorentzen zegevierde in een tijd van 34,69, met de Duitser Nico Ihle op de tweede plek (34,78).

Ntab belandde met een tijd van 34,92 op de vijfde plaats. Hij kon zijn snelle opening (9,55) niet bekronen met een podiumplaats. Zijn tegenstander Verbij was op het laatste rechte stuk aanzienlijk rapper. Ronald Mulder (achtste in 34,99) en Hein Otterspeer (negende in 35,01) kwamen niet in de buurt van een medaille.

Noorwegen haalde ruim vijftien jaar geleden voor de vierde en laatste keer wereldbekergoud op de 500 meter. Voor de 25-jarige Lorentzen was zijn eerste overwinning in dit circuit.

Pavel Koelizjnikov (23) eindigde na een slordige race op de zesde plek (34,96). De veelbesproken Rus, die al twee dopingzaken achter de rug heeft, kon vorig seizoen zijn wereldtitels op de 500 meter en 1000 meter niet verdedigen door een liesblessure. Ook de WK sprintvierkamp moest hij als titelhouder laten schieten.

Na zijn mislukte seizoen maakte Koelizjnikov, de houder van het wereldrecord met een tijd van 33,98, nog geen grote indruk in Thialf. Hij krijgt zaterdag in Heerenveen een herkansing. Dan staat de tweede race op 500 meter, zowel voor mannen als vrouwen, op het programma.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.