TPOok!

 
avatar
   
Sport

Joeskov wint 1500 meter, brons voor Krol

Tags: ,

HEERENVEEN (ANP) – Denis Joeskov heeft bij de wereldbeker schaatsen in Heerenveen goud veroverd op de 1500 meter. De drievoudige wereldkampioen op deze afstand zegevierde in een prima tijd: 1.44,42. Thomas Krol veroverde brons, op gepaste afstand van de Rus: 1.45,92. Ook nummer twee Vincent De Haitre uit Canada gaf behoorlijk wat toe op de winnaar: 1.45,87.

Nederlands kampioen Koen Verweij, bij de Russische ploeg de trainingsmakker van Joeskov, verspeelde in de laatste bocht een vrijwel zekere medaille. Met grote moeite kon de nummer twee van Sotsji 2014 op de been blijven. De misslagen kostten echter net iets te veel tijd: vierde in 1.46,09. Marcel Bosker (veertiende in 1.47,07) en Lucas van Alphen (zeventiende in 1.47,32) vervulden een bijrol.

Krol eindigde twee weken geleden op de 1500 meter achter de verrassende Verweij als tweede bij de NK afstanden. De 25-jarige rijder van Team Plantina haalde vorig seizoen het podium in het wereldbekercircuit niet. Hij veroverde zaterdag in Thialf zijn derde medaille in dit circuit.

Sven Kramer

Sven Kramer meldde zich donderdag af voor de 1500 meter, en voor de ploegachtervolging (op vrijdag), wegens een infectie aan de luchtwegen. Ploeggenoot Kjeld Nuis mocht als eerste reserve zijn plaats innemen. De wereldkampioen op de schaatsmijl haakte zaterdagochtend echter met een verkoudheid eveneens af.

Daardoor kon Nuis nog geen revanche nemen voor zijn volledig mislukte race twee weken geleden bij de NK afstanden. ,,Ik schaam me kapot'', liet hij na zijn blamerende zesde plek (1.47,20) aangeslagen weten. Tot het einde van dit jaar is hij afhankelijk van afzeggingen om op de 1500 meter in de wereldbeker nog in actie te kunnen komen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.