TPOok!

 
avatar
   
Sport

Knegt pakt zilver op 1500 meter in Shanghai

Tags: ,

SHANGHAI (ANP) – Sjinkie Knegt heeft zilver veroverd op de 1500 meter bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Shanghai. De Fries moest in de finale alleen de Zuid-Koreaan Hwang Dae-heon voor zich dulden. Knegt ging als derde de laatste ronde in en passeerde vlak voor de meet nog de Zuid-Koreaan Kim Do-kyoum.

Knegt maakt met zijn zoveelste wereldbekermedaille zijn toernooi in China nog enigszins goed, want op de 500 meter en de 1000 meter werd de 28-jarige Nederlander door straffen voortijdig uitgeschakeld. Met de aflossingsploeg plaatste hij zich ook al niet voor de halve finales van de 5000 meter relay.

Op de 500 meter was er geen succes voor de Nederlandse equipe. Suzanne Schulting reikte tot de halve finales, maar liep in haar heat tegen een straf aan en miste de finale. Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof strandden in de kwartfinales. Dylan Hoogerwerf wist bij de mannen de halve finales van de kortste afstand te halen. Hij eindigde in zijn heat als vierde, waardoor een start in de B-finale resteerde. Daarin eindigde hij als tweede achter de Hongaar Sandor Liu Shaolin.

De aflossingploeg op de 3000 meter relay wist zich niet voor de finale te plaatsen. Het vrouwenkwartet Van Ruijven, Rianne de Vries, Van Kerkhof en Schulting liep in de halve finales tegen een straf op en mag niet in de finales verschijnen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.