Doneer aan TPO
 

Kodaira wint opnieuw op 500 meter in Thialf

Door: , 16:50, 11 november 2017

HEERENVEEN (ANP) – Nao Kodaira blijft een klasse apart op de 500 meter. De Japanse schaatsster schreef zaterdag in Heerenveen ook de tweede wereldbekerwedstrijd op haar naam. De wereldkampioene, die vorig seizoen op de 500 meter ongeslagen bleef, zegevierde in 37,33. Vrijdag verbeterde Kodaira met een tijd van 37,29 het baanrecord in Thialf.

Olympisch kampioene Lee Sang-hwa uit Zuid-Korea moest evenals op vrijdag genoegen nemen met zilver (37,53). De Japanse Arisa Go pakte brons met 37,88.

Nederlands kampioene Jorien ter Mors verscheen in Friesland opnieuw niet aan de start op de 500 meter. Janine Smit (achttiende in 38,75) en Letitia de Jong (negentiende in 38,84) toonden eens te meer aan dat van de Nederlandse sprintvrouwen ook dit schaatsseizoen niet veel mag worden verwacht.

 
Tags: ,
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace