TPOok!

 
avatar
   
Sport

Kromowidjojo verzamelt bronzen plakken

Tags: ,

PEKING (ANP) – – Ranomi Kromowidjojo heeft zaterdag op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden kortebaan in Peking vier bronzen medailles veroverd. Kromowidjojo moest twee keer buigen voor haar rivale Sarah Sjöström. De Zweedse was haar de baas op de 100 meter vrije slag met 51,25 tegen 51,91 voor Kromowidjojo. Het zilver was met 51,45 voor de Australische Cate Campbell.

Ook op de 100 meter vlinderslag was Sjöström met 55,60 ruim sneller. Kromowidjojo tikte aan in 57,18 en was ook langzamer dan de Chinese Yufei Zhang (56,91). De 27-jarige Nederlandse zwemster veroverde ook nog een bronzen medaille op de 50 meter rugslag achter de Australische winnares Emily Seebohm, die de Hongaarse Katinka Hosszu aftroefde.

Op de gemengde estafette op de 50 meter vrije slag eindigde Nederland als derde. Jesse Puts, Kyle Stolk, Maaike de Waard en Kromowidjojo finishten in 1.31,97, ruim een seconde achter Australië en ook achter China.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.