Doneer aan TPO
 

Lavreysen pakt goud op sprint in Manchester

Door: , 22:25, 11 november 2017

MANCHESTER (ANP) – Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft goud veroverd in het sprinttoernooi bij de wereldbeker in Manchester. De twintigjarige Brabander was zaterdag in de finale de Pool Mateusz Rudyk in beide heats overtuigend de baas. Lavreysen won vorig jaar WK-zilver op de sprint, vorige week pakte hij bij de wereldbekerwedstrijd in Polen goud op de teamsprint.

In de halve finale had Lavreysen afgerekend met landgenoot Matthijs Büchli, die uitkomt voor BEAT Cycling Club. Lavreysen won de eerste heat en hoefde de tweede heat niet meer voluit te gaan, toen Büchli ten val kwam. De onfortuinlijke baanwielrenner meldde zich vervolgens af voor de strijd om het brons en eindigde als vierde.

Tags: ,
 
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties