TPOok!

 
avatar
   
Sport

Zilver voor Smeekens, brons voor Mulder

Tags: ,

HEERENVEEN (ANP) – De tweede 500 meter bij de wereldbeker schaatsen in Heerenveen heeft voor Nederland twee medailles opgeleverd. Jan Smeekens behaalde zilver met een tijd van 34,84 seconden. Ronald Mulder veroverde brons, op 0,01 seconde van zijn landgenoot (34,85). Het goud was voor de Canadees Laurent Dubreuil met een tijd van 34,80.

Smeekens moest vrijdag nog in de B-divisie starten. Met zijn winnende tijd van 35,07 dwong de wereldkampioen op deze afstand promotie naar de hoofdgroep af. ,,Twee keer podium gereden, mijn weekeinde is geslaagd'', liet hij in een eerste reactie bij de NOS voldaan weten. ,,Ik had meer rust in mijn slag dan op vrijdag en kon in de laatste buitenbocht ook mijn snelheid goed behouden. Hier kan ik verder mee.''

Ronald Mulder, Nederlandse kampioen op de sprintvierkamp, reed vrijdag nog de achtste tijd (34,99). Kai Verbij viel zaterdag met een tijd van 34,86 net buiten het podium (vierde). De wereldkampioen op de sprintvierkamp behaalde vrijdag brons met 34,84.

Verrassende winnaar

Hein Otterspeer, vrijdag negende in 35,01, reed zaterdag de vijfde tijd (34,95). Dai Dai Ntab stelde teleur met de negentiende plek (35,43). De tweevoudig Nederlands kampioen op deze afstand reed vrijdag nog de vijfde tijd (34,92). Ook de Rus Pavel Koelizjnikov, voormalig alleenheerser op de sprint, viel in de tweede manche tegen (achttiende in 35,26).

De Noor Havard Lorentzen, de verrassende winnaar op vrijdag (34,69), kon niet opnieuw excelleren: achtste in 35,03.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.