TPOok!

 
avatar
   
Sport

Zilver voor Ter Mors, brons voor Van Beek

Tags: ,

HEERENVEEN (ANP) – Jorien ter Mors heeft bij de wereldbeker schaatsen in Heerenveen met zilver genoegen moeten nemen op de 1500 meter. De olympisch kampioene op deze afstand eindigde in de voorlaatste rit in een tijd van 1.55,44. Daar dook de Japanse Miho Takagi in de afsluitende race ruim onder: 1.54,68. Lotte van Beek behaalde brons met 1.56,34.

Ireen Wüst reed de vierde tijd (1.56,83). De 31-jarige Brabantse is nog niet in topvorm, mede door enkele fysieke klachten in de aanloop naar het olympische seizoen. Bij de NK afstanden vorige maand in Thialf won ze voor de eerste keer sinds 2008 niet één keer goud.

Ter Mors behaalde bij de NK afstanden de titel op de 1500 meter met een tijd van 1.54,93. De 27-jarige schaatsster uit Twente kon zichzelf zaterdag niet verbeteren. Mede daardoor kon Takagi (23) haar tweede wereldbekerzege op deze afstand binnenhalen.

Ziekte van pfeiffer

Van Beek (25) pakte bij Sotsji 2014 olympisch brons op de 1500 meter en goud op de ploegachtervolging. Een zware knieblessure, opgelopen bij een ongeval tijdens een skivakantie na de Winterspelen, wierp haar ver terug in haar loopbaan. Vorig seizoen, haar eerste en meteen ook laatste bij Team LottoNL-Jumbo, werd ze getroffen door de ziekte van Pfeiffer. Via gewest Friesland hoopt Van Beek dit seizoen alsnog de Olympische Spelen in februari in Zuid-Korea te halen.

Marrit Leenstra ging in de achtste rit in de laatste binnenbocht onderuit. Daardoor kon haar tegenstander Antoinette de Jong, die een kleine achterstand had, alsnog de race winnen. Met haar tijd van 1.57,01 belandde de 22-jarige Friezin op de vijfde plek.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.